The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı



Ara sıra birbirinin adına kullanılmalarına mukabil, dershane ve nesne farklı şeylerdir. Sınıf bir nesne türü tanımlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir dershaneı asıl meydan konkre bir varlıktır ve gâh bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

Bu müracaat yeni nesneye temelvurur ancak nesne verilerinin kendisini yürekermez. Esasta, nesne oluşturmadan bir nesne kafavurusu oluşturabilirsiniz:

Burada uyanıklık ederseniz şayet ms.x ve ms.y bileğfiilmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy lafız konusudur. şayet referans tipli binalar olsalardı dundaki kadar bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy kal konusu olacaktı.

Object dershaneının yararlanmaını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML yahut JSON kadar formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını katkısızlar:

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna tabldığındaki özge nesnelere gitmez.

O devran object klasından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa sebep o kadar çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun cevapı sinein de üstteki koda bir satırlık kıytırık bir muamele ekleyelim.

Asıl fonksiyonda kullanmaı kolay olsa da okuma ve yazma fonksiyonunda epeyce bir muamele gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Fakat temelı durumlarda bu fonksiyonları içmek zorunda kalabilirsiniz.

Şimdi bu sayfada sözıtımla ilgili teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla müntesip bapşçalım.

Bu alanda yahut sair bir alanda, benim ve başka yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz medlulına gelmemektedir.

gâh nesne odaklı programlamanın ilk C# Object Kullanımı sütunu yahut ilkesi olarak adlandırılır. Dershane veya yapı, üyelerinden her birinin klas veya yapı dışında ne denli erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Bir müessis metot, derslik adıyla aynı cezire mevla, public olarak erişilebilir bir bünyedadır. Parametre transfer zorunluluğu yoktur.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belirli bir olay tetiklenir ve bu olaya müteallik işçiliklemler gerçekleştirilebilir.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan hatlmasını ayarlar.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface makaslamakyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *